A február talán a tél legnehezebb hónapja, hiszen ekkora már a legnagyobb tél- rajongóknak is sok lesz a hidegből és a sötét nappalokból. Februárban már a meleg, a napsütés és a tavasz iránt sóvárgunk.

De nem csak mi, hanem a szerveztünk is.

Talán nem létezik olyan ember a Földön, aki a téli hónapok során (főleg az ünnepi időszakban és karácsonykor) ne szedne fel némi súlyfelesleget

Éppen ezért a tavasz érkezése a lehető legjobb időszak arra, hogy átgondoljuk, milyen mozgásformát szeretnénk végezni a napsütéses napok beköszöntével.
Természetesen a rengeteg sport közül mindenki lehetőségeihez, személyiségéhez és szabadidejéhez mérten választja ki a számára legmegfelelőbbet, azonban egy biztos: a sport az egészségünk megőrzésének elengedhetetlen része.

Íme 10 megdönthetetlen érv, amiért érdemes a mozgást aktívan az életünk részévé tenni:

 

  1. A SPORT FOKOZZA A DOPAMINTERMELÉST
  2. A SPORTOLÁS NYÚJTOTTA SIKERÉLMÉNYEK AZ ÖNBIZALMAT IS NÖVELIK
  3. CSÖKKENTI A SZORONGÁST ÉS A DEPRESSZIÓT
  4. SEGÍT LEKÜZDENI A MINDENNAPOS STRESSZT
  5. A KREATIVITÁS KÉPESSÉGE ERŐTELJESEBB LESZ SPOTOLÁS UTÁN
  6. POZITÍV HATÁSSAL VAN A MEMÓRIÁRA, SEGÍT MEGELŐZNI A MEMÓRIAROMLÁST
  7. SEGÍTHET LEKÜZDENI A FÜGGŐSÉGEKET
  8. SEGÍT AZ ASZTMA KIALAKULÁSÁNAK MEGAKADÁLYOZÁSÁBAN
  9. A MAGAS VÉRNYOMÁS KEZELÉSÉBEN IS KÉPES SEGÍTENI

Hogyan érdemes kezdeni?

Sokan ott rontják el a sportolási szokások bevezetését, hogy azonnal nagy célokban és hosszú időtartamokban kezdnek el gondolkodni. Ezt a hibát nem szabad elkövetni. Olyan célokat és mozgással töltött időtartamokat kell meghatározni, amit képesek vagyunk a mindennapok során betartani. Több tanulmány szerint is heti 3×30 perc mozgással már hozzájárulunk szervezetünk és egészségünk optimális működéséhez és fenntartásához.

Gyógynövények, melyek támogathatják az aktív életmódot:


A kitartás és az elhatározás mellett a szervezet támogatása is elengedhetetlen. Fontos, hogy olyan termékeket, gyógynövényeket fogyasszunk az aktív életmód során, melyek biztosan hatékonyak és jótékonyak testünk számára.

 

Ilyen lehet például a zselatin, ami kiváló vértisztító és ízületi regeneráló hatásáról ismert, de a mák is, ami a csontozat első számú segítője.

Ezen gyógynövények hatóanyagait a Zafír mind bélben oldódó kapszula formájába sűrítették össze, aminek köszönhetően a felszívódás a többszörösére javul a többi kapszulához képest.